Alexandre Vanwynsberghe

“Mijn galerij is de poort tot mijn fictieve, kleurrijke wereld.”

Als kind was ik al een dromer. In de klas kon ik uren door het raam staren en wegdromen in mijn fantasiewereld. Meermaals diende een ander mijn naam te herhalen om mijn aandacht terug te brengen. ’s Avonds in mijn kamertje tekende ik deze dagdromen. Als mijn moeder me aanmaande dat het dringend tijd was om mijn bed in te gaan, tekende ik verder onder de lakens met een zaklamp. Als ik opgroeide, maakten de gekke figuurtjes plaats voor catwalkmodellen en verbeelde ik me dat ik een beroemd modeontwerper was.

Nu zovele jaren later, is er nog steeds evenveel fantasie. Ik hou ervan om kunst te creëren en alle gekke ideeën vorm te geven op doek. Op die manier kan ik kleur toevoegen aan de maatschappij en mensen meenemen op een wonderlijke, magische reis.

Tijdens het schilderen ontstond het populaire typetje Amanda Parresseuse. Een leuk dametje die denkt dat ze veel werkt en onderneemt, maar eigenlijk erg lui is. Samen met haar trouwe viervoeter, een roze poedel, schilder ik haar in allerlei gênante situaties.

Ik hou ook van abstracte kunst. Dit ontstaat na het experimenteren met verschillende kleuren en diverse visuele effecten. Meestal leidt dit tot schilderijen in felle kleuren die veel gevoel uitstralen. Op vraag van klanten kan dit ook in wat rustigere kleuren, aardetinten. De lijn Terre d’Alexandre is hieruit ontstaan.

Op de pagina Trésors d’Alexandre vindt u leuke, originele accessoires die uw interieur een persoonlijke toets geven.

Mijn galerij is de poort tot mijn fictieve, kleurrijke wereld. Regelmatig organiseer ik vernissages waardoor u even de kans krijgt om in deze magie te vertoeven.
Als u benieuwd bent om daar nu al eens kennis mee te maken, dan kan mijn website al een tipje van de sluier lichten. Als u de werken in werkelijkheid wilt ontdekken, dan ontvang ik u graag op afspraak. Eventueel kom ik bij jullie langs voor interieurstyling. Misschien heeft u zelf wel een leuk idee voor een schilderij of zoekt u iets exclusiefs voor uw interieur, dan creëer ik met het grootste enthousiasme dat ene, wonderlijk doek!